OFK Teplička nad Váhom A: Zhodnotenie Sezóny 2023/2024

Jesenná časť

Sezóna 2023/2024 v V. lige skupina Sever pre náš klub, OFK Teplička nad Váhom, začala s množstvom očakávaní a výziev, najmä s ohľadom na zmeny fungovania mužstiev dospelých. Prvé kolo, ktoré sme odohrali 13. augusta proti Oravan Oravská Jasenica, skončilo bezgólovou remízou. V druhom kole sme podľahli ŠK Olympia Bobrov tesným výsledkom 2:3, tretie kolo proti MFK Bytča bolo opäť náročné, kde sme prehrali 1:3.

S príchodom septembra sa nám podarilo zaznamenať prvé víťazstvo, keď sme v štvrtom kole zdolali ŠK Gbeľany výrazným výsledkom 5:0. Tento úspech nás nabudil na ďalšie zápasy, kde sme dosiahli ďalšie víťazstvo proti OŠK Rosina (2:1) a FK Slovan Žabokreky (3:1).

Zlepšenie formy pokračovalo aj v siedmom a ôsmom kole, kde sme zdolali ŠK Čierne (2:1) a remizovali so ŠK Dynamo Diviaky (1:1). Náš tím sa postupne zohrával a začal podávať stabilné výkony, čo sa odrazilo aj na výsledkoch.

Jarná časť

Jarná časť sezóny bola obdobím, kde sa ukázali naše skutočné schopnosti a odhodlanie. Prvý zápas jarného kola proti Oravan Oravská Jasenica skončil naším víťazstvom 1:0, čo bolo dôležitým bodovým ziskom pre ďalší priebeh sezóny.

Nasledovali však niekoľké prehry, najmä proti silným súperom ako MFK Bytča (0:2) a OŠK Rosina (1:2). Napriek týmto nezdarom sme dokázali získať cenné body v zápasoch proti FK Slovan Žabokreky (3:0) a ŠKM Liptovský Hrádok (4:0), čo nám pomohlo udržať sa v hornej polovici tabuľky.

Jedným z najpamätnejších zápasov jarného kola bol duel proti ŠKM Liptovský Hrádok, kde sme vyhrali 4:3 po dramatickom priebehu zápasu. Tím ukázal silný charakter a odhodlanie, čo sa prejavilo aj v ďalších zápasoch.

Záver sezóny

Sezónu sme zakončili na treťom mieste v tabuľke s celkovým skóre 49:34 a ziskom 42 bodov. Naša forma v posledných zápasoch sezóny bola zmiešaná, s niekoľkými tesnými prehrami, ale aj výraznými víťazstvami.

Ďakujeme všetkým fanúšikom za podporu a tešíme sa na ďalšie úspechy!


Vyjadrenie trénera – Juraja Maliňáka
Celú sezónu hodnotím pozitívne, najmä z hľadiska umiestnenia. Pred sezónou sme spojili A mužstvo a B mužstvo do jedného družstva a ak by nám niekto povedal, že skončíme na 3. mieste, všetci by sme to brali. Po jesennej časti bola výkonnosť mužstva natoľko dobrá, že sme všetci túžili zabojovať o celkové víťazstvo a postup do vyššej súťaže.

Bohužiaľ, počas zimného prestupového obdobia sa nám okrem pozície stredného obrancu nepodarilo posilniť aj na ďalších postoch, kde sme to potrebovali. Navyše nás celé prípravné obdobie prenasledovali zranenia, čo nás ovplyvňovalo aj počas jarnej časti. Už pred začiatkom jarnej časti som hovoril, že všetko nad vtedajšie 5. miesto bude úspech.

S celkovým umiestnením som teda spokojný, avšak náš herný prejav počas jarnej časti bol naozaj zlý. Chýbala nám forma, mali sme veľa zranení a najviac ma mrzí, že nám chýbalo srdiečko a bojovnosť. Viacero hráčov hralo mimo svojich postov. Hoci sme nikdy nemali nedostatok hráčov, často som si musel lámať hlavu nad tým, kto bude hrať v strede zálohy alebo hrotového útočníka. Tiež nám chýbala forma hráčov, od ktorých sme očakávali, že mužstvo potiahnu.

Pred novou sezónou nás čaká veľa práce, ale verím, že tým najťažším sme si už prešli a ďalšia sezóna bude lepšia. Na záver by som rád poďakoval fanúšikom za podporu, aj keď naše výkony neboli najlepšie. Vďaka patrí aj vedeniu klubu za vytvorenie výborných podmienok a samozrejme všetkým sponzorom na čele s našou obcou Teplička nad Váhom.

SONY DSC